Удрят цигарите в цената – от 10 до 40 стотинки,

...
Удрят цигарите в цената – от 10 до 40 стотинки,
Коментари Харесай

Много лоша финансова новина, която удря по джоба всички пушачи

Удрят цигарите в цената – от 10 до 40 стотинки, поради новия бандерол. След серия от повишаване на най-масовите марки цигари у нас от май насам, най-вече с 10-20 стотинки, през юли и август някои от тютюневите компании подвигнаха с още толкоз цените, написа " Труд ".

Справка в Публичния указател на цените на тютюневи произведения демонстрира, че от 15-ти юни до момента кутия цигари на един от тютюнопроизводителите, е поскъпнала два пъти – от 5 до 5,40 лв. няколко пъти от по 10 и 20 стотинки. Същата е обстановката и с други марки, които нарастват два пъти за този интервал. Масовите цигари към този момент останаха с повишаване единствено от 20 стотинки.

Повод за нарастването на цените от май насам е промяната на бандерола на тютюневите произведения. От средата на 2019 г. всяка кутия цигари в Европейския съюз би трябвало има неповторим сериен номер, по който ще може да се наблюдава целият й път от производителя през дистрибутора до комерсиалния обект, от който клиентът я е купил.

Според специалисти, обаче нарастването на цените на цигарите не се дължи до огромна на степен на измененията в бандерола, а на ценовата политика на всяка компания.

Столичани сигнализират, че от през днешния ден в кварталните магазини в София към този момент им желаят с по 20 стотинки повече за по-висок клас цигари, поради новия бандерол. Практиката демонстрира, че сред месец и половина и два са нужни на магазините да изчерпят количествата цигари със остарели бандероли, като при по-скъпите марки лишава повече време.

Заради това потребителите усещат повишаването от май чак през август.

Тютюневите произведения, облепени със остарелия бандерол, могат да се продават в комерсиалната мрежа до изчерпването им, само че не по-късно от 20 май 2020 година

Върху новите бандероли на цигарените кутии към този момент няма да бъде изписвана крайната цена на продукта. Стойността би трябвало да бъде слагана върху самата кутия, като се изключи пурите и пуретите.

Припомняме, че от 1 януари 2018 г. в действие влезе по-висок данък за цигарите, който повиши цените на най-масовите марки на пазара с 20 стотинки.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР