Ударна група, водена американски самолетоносач, ще пристигне в Близкия изток

...
Ударна група, водена американски самолетоносач, ще пристигне в Близкия изток
Коментари Харесай

САЩ пращат самолетоносач в Персийския залив, показват мускули на Иран

Ударна група, водена американски самолетоносач, ще дойде в Близкия изток до няколко дни . Това са разкрили американски военни представители, поставяйки завършек на най-дългия интервал за две десетилетия, в който такова военно наличие е отсъствало от района, написа американският в. " Уолстрийт джърнъл ".

Самолетоносачът " Джон Стенис " и съпътстващите го кораби ще дойдат до края на седмицата, което ще е първото такова военно наличие в района от осем месеца, с цел да показват мощ против Иран .

Напрежението сред Вашингтон и Техеран нараства поради обновените наказания от страна на администрацията на Доналд Тръмп против Иран, подкрепяни от Иран групировки в Сирия, Ирак, Ливан и Йемен и последните тествания на балистични ракети от страна на Ислямската република.

 Иран ще продължи с тестванията на ракети, с цел да се отбрани
Иран ще продължи с тестванията на ракети, с цел да се отбрани

Обвинява Съединени американски щати в двуличие с отдръпването си от нуклеарната договорка

Изпращането на военните кораби също по този начин ще поддържа продължаващата война против остатъците от терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) в Ирак и Сирия, както и войната на Съединени американски щати в Афганистан, където американските и афганистанските военни ускориха въздушните удари в опит да притиснат талибаните да стартират договаряния за мир и да прочистят страната от враждебни бойци.

" Джон Стенис " е планувано да остане в района в границите на към два месеца , прекарвайки по-голямата част от това време в Персийския залив. Неговото наличие " сигурно обезпечава възпиращ резултат " против всяко евентуално враждебно деяние на Иран във водите в района.

Засега иранските управляващи не са коментирали тематиката, въпреки че в предишното са заклеймявали американските военноморски интервенции в региона като провокации.

 Иран пуска стелт транспортен съд в Персийския залив
Иран пуска стелт транспортен съд в Персийския залив

Новият транспортен съд " Сахан " може да е измежду кораби, които Иран ще изпрати на задача във Венецуела

Американските самолетоносачи от дълго време поддържат непрекъснато наличие в региона на Персийския залив, превозвайки хиляди военнослужещи и десетки самолети, ракети и друга огнева мощност. През последните години американските военни от време на време разполагаха две ударни групи, водени от самолетоносач в района.

Ала до момента в Персийския залив нямаше американска ударна група, водена от самолетоносач, откакто самолетоносачът " Теодор Рузвелт " отпътува за Тихия океан през март.

Липсата на ударна група кораби през тази година беше част от пренастройване на качествата на американските военни надалеч от Близкия изток и по отношение на Китай и Русия, прецизираха представители на Пентагона, в сходство с новите стратегически цели на Съединени американски щати. Но този акцент от време на време изглеждаше, че не е в крайник с Белия дом, който неведнъж назова Иран най-голяма опасност за националната сигурност на Съединени американски щати.

 Военноморският флот на Иран с нови две подводници
Военноморският флот на Иран с нови две подводници

Предназначени са за къси интервенции в плитки води

Пентагонът също по този начин изтегли четири противоракетни системи " Пейтриът " от Йордания, Кувейт и Бахрейн през октомври.

Пристигането на " Джон Стенис " " обезпечава доста огромна еластичност ", показал един от събеседниците на изданието.

" Джон Стенис " сега плава в Индийския океан. Той е на море от средата на октомври и неотдавна беше хвърлил котва в пристанище в Сингапур.

Военните представители са подчертали, че макар ескалацията на напрежението, разполагането на самолетоносача е било авансово планувано .

Вчера администрацията на Тръмп прикани Европа да наложи нови наказания на Иран, откакто той изстреля тестово балистична ракета със междинен обхват, за която се счита, че може да носи нуклеарни бойни глави, които биха могли да доближат до елементи от Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР