Ударено е училище Ал-Фахуря в Джабалия, където живеят хиляди евакуирани.

...
Ударено е училище Ал-Фахуря в Джабалия, където живеят хиляди евакуирани.
Коментари Харесай

Ракети са ударили училище в бежански център на ООН в Газа

Ударено е учебно заведение Ал-Фахуря в Джабалия, където живеят хиляди евакуирани. Загинали са минимум 15 души, а десетки са ранени, настояват от ръководеното от Хамас здравно министерство в анклава. От UNRWA показват, че измежду починалите има и деца. Точният брой на починалите обаче не е доказан.

Израелската войска към момента не е коментирала.

Според Джулиет Тума, шеф по връзките на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци най-малко една ракета е блъснала в учебния двор, където са ситуирани палатки на разселени фамилии. Друга ракета е паднала върху самото учебно заведение.

Ударът идва часове, откакто бе обявено за нахлуване в региона на Ал-Шифа - една от най-големите лечебни заведения в Газа. Ударена е била кола за спешна помощ, която съгласно управляващите в Тел Авив е била употребена от клетка на Хамас. Здравните управляващи на следения от групировката анклав показаха, че има над 13 починали. Марк Регев, консултант на израелския министър-председател  Бенямин Нетаняху, сподели пред новините на Канал 4 на Обединеното кралство, че Израел има вяра, че Хамас е “създал собствен център за командване и надзор “ под болничното заведение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР