Удар от астероид не е на върха в списъка в

...
Удар от астероид не е на върха в списъка в
Коментари Харесай

НАСА отиграва сценарии при удар на астероид

Удар от метеорит не е на върха в листата в съзнанието на хората, когато става дума за естествени произшествия, само че несъмнено такава опция не е изключена. Земята е удряна в предишното, а базата данни на НАСА съдържа към 15 хиляди обекта наоколо до планетата. Това е нещо, което човечеството би трябвало да има поради.

По тази причина американската галактическа организация организира тренировки за деяние при действителна опасност. НАСА организира серия от взаимни учения с друга държавна а г енция – FEMA ( Федералната организация за ръководство при бедствия ) – като задачата е да се ревизира готовността и вероятните варианти при положение, че огромен метеорит удари Земята.

В хипотетичния сюжет НАСА и ФЕМА упражняват обстановка, в която обект с размер 100 до 250 метра се блъска в земната повърхнина през 2020 година В упражнението НАСА не разполага с опция да унищожи или да отклони метеорита, а би трябвало да възнамерява евакуации, равнищата на разпространяване на информация и способи за попречване на суматохата.

„ Важно е да упражняваме сюжети за подобен вид катастрофични събития, които са малко евентуални, само че с тежки последствия “,

съобщи в админът от ФЕМА Крейг Фугейт.

„ Работейки по проектите за реакция на ще сме по-подготвени да реагираме на такова събитие. “

Правителството преглежда сходна опасност напълно съществено. НАСА към този момент има даже особено бюро с обособен офис, което би трябвало да координира дейностите на другите държавни организации и служби при положение на нужда и форсмажорни обстановки. (Всъщност и Европа има сходна работа в Италия – NEO ) .

НАСА тества и разновидности за отклонение на метеорити, чиято траектория съставлява опасност. Агенцията има задача наречена „ Пренасочване на метеорит “ (A steroid Redirect Mission ) , която ще направи опит да вкара метеорит в орбита към Луната, с цел да тества техниките за планетарна защита.

Филип Любин, астрофизик от Университета на Калифорния, Санта Барбара е основал система на лазерна двигателна сила. Програмата възнамерява изпращането на дрон на Алфа Центавър. Част от същата звездна стратегия е и тестването на способността на лазерната система да отклонява метеорити от траекторията им.

Не стои въпросът дали, а по кое време ще се наложи да се оправяме с такава обстановка,

споделя в изказване Томас Цурбухен от НАСА.

Надяваме се, когато се наложи, да сме подготвени.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР