В небето над китайската населена местност Фошан е заснет гигантски

...
В небето над китайската населена местност Фошан е заснет гигантски
Коментари Харесай

Призрачен град изплува над Китай (ВИДЕО)

В небето над китайската обитаема околност Фошан е сниман великански нереален град. Сред облаците ясно проблясват очертанията на актуален мегаполис с небостъргачи. Версията за видеомонтаж към този момент е изцяло изключена от интернет потребителите.

Приказният град в продължение на няколко минути можели да следят стотици локални поданици. Така че по-скоро става дума за необичаен вид мираж, прочут като Фата Моргана.

Съдейки по записа на необикновеното събитие, качено в YouTube, небесният град изплувал над Фошан на 7 октомври. На 12 октомври аналогично събитие следили в небето над провинция Дзянси. Там необикновеното представление се задържало половин час, оповестява уеб сайтът Mysterious Universe.

За природата на сходни феномени в ефира на канала „ Россия 24 “ споделя водещият експерт от Центъра на времето ФОБОС Вадим Заводченков.

„ Фата Моргана е изискване, когато наблюдаващият, намиращ се на земята, може да види предмети, намиращи се зад линията на хоризонта. Това събитие е задоволително рядко, само че не може да се каже, че е неповторимо “, отбелязва специалистът.

Става дума а това, че атмосферата се състои от разнообразни свойства, имащи друга компактност и друга температура. На границите на тези пластове се основават положителни условия за изкривяване на светлината.

„ В изискванията на спокойна атмосфера наблюдаващият в действителност може да види предмети, намиращи се надалеч зад линията на хоризонта “, отбелязва той.

Повече за Фата Моргана и други оптични феномени можете да научите тук.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР