Удължиха грипната епидемия във Варна. Въведените от 25 януари временни

...
Удължиха грипната епидемия във Варна. Въведените от 25 януари временни
Коментари Харесай

Официално: Удължиха грипната епидемия във Варна

Удължиха грипната зараза във Варна. Въведените от 25 януари краткотрайни противоепидемични ограничения на територията на област Варна се удължават до 5 февруари в това число. Това излиза наяве от оповестена в уеб страницата на РЗИ-Варна заповед на шефа проф. доктор Цонко Паунов.
Решението е взето през вчерашния ден, 29 януари, от Областния действен щаб за битка с грип и ОРЗ за оповестяване на грипна зараза. Съгласувано е с основния държавен здравен контрольор.Общите краткотрайни ограничавания включват прекратяване на плановите съвещания на здрави бременни дами и деца; профилактичните прегледи и наложителните имунизации и реимунизации. Забраняват се свижданията, а в детските ясли, градини и учебни заведения се организира прецизен всекидневен филтър.
Като част от противоепидемичните ограничения се прекратява присъственият образователен развой от 31 януари до 2 февруари в това число и провеждането на извънкласни занимания и проведени действия с възпитаници от 31 януари до 5 февруари в това число на територията на област Варна.
В момента заболеваемостта в района е 244 души на 10 000 население, като най-висока е във възрастовите групи от 5 до 14 и от 14 до 19 години.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР