Удължава се срокът за доказване на реализираната продукция от плодове

...
Удължава се срокът за доказване на реализираната продукция от плодове
Коментари Харесай

Удължава се срокът за доказване на реализираната продукция от плодове и зеленчуци

Удължава се срокът за доказване на осъществената продукция от плодове и зеленчуци. Промяната се прави поради планувана профилактика на системите от Държавен фонд „ Земеделие “. Кандидатите за подкрепяне по схемите за директни заплащания могат да показват документи за реализация на създадената продукция от плодове и зеленчуци в интервала от 1 до 23 декември 2022 година и от 9 до 17 януари 2023 година по всички схеми. Изключение от тези периоди има за претендентите по схемата по член 30 б - производителите на картофи, лук и чесън, за които също е очакван подобен период, в който да показват документите за реализация - в интервала от 9 януари до 8 февруари 2023 година

Профилактиката на Интегрираната система за администриране и надзор (ИСАК) и системата за електронни услуги (СЕУ), заради която се прави изменение в горепосочените периоди, ще е в интервала от 18:00 часа на 23.12.2022 година до 08:00 часа на 09.01.2023 година Системите ще бъдат краткотрайно недостъпни за планувано възобновяване и надграждане на софтуерната и хардуерна инфраструктура, за обезпечаване на по-високо качество на предоставяните услуги от страна на ДФЗ.

Кандидатите по схемите за обвързано с производството подкрепяне за плодове и зеленчуци могат да подават документи за осъществената от тях продукция за акция 2022 година и по електронен път през СЕУ. Всеки собственик с дейна регистрация в СЕУ може да вкара и изпрати към ИСАК електронна информация от счетоводните документи, с които да потвърди създадената и осъществена от него продукция след попълването на електронния списък в СЕУ. Въведената информация постъпва и се зарежда в ИСАК към схемите за обвързано подкрепяне за плодове и зеленчуци, за които стопанинът кандидатства. След това претендентът следва да посети персонално Областна дирекция на ДФЗ-РА, където е належащо да завери с автограф въведените данни и приложените документи, доказващи реализация на продукцията, както и да подпише декларацията по член 32, алинея 1 на Наредба 3 от 17.02.2015 година, което се явява финален стадий от процедурата по банкет.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР