Учредява се Обществен съвет за изграждането на Националната детска болница.

...
Учредява се Обществен съвет за изграждането на Националната детска болница.
Коментари Харесай

Създадоха Обществен съвет за Националната детска болница

Учредява се Обществен съвет за построяването на Националната детска болница . За негов ръководител е избран проф. Иван Литвиненко , ръководителят на Българската педиатирчна асоциация. Заповед за това е .

От Министерство на здравеопазването оповестяват, че членове на съвета са: проф. Анна Кънева , шеф на Клиниката по детска кардиология към Националната кардиологична болница; доцент Боряна Аврамова, шеф на Клиниката по детска клинична хематология към УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ " ; доктор Благомир Здравков , изпълнителен шеф на СБАЛ по детски заболявания " Проф. Иван Митев " ; Марина Гинева , ръководител на Съвета на шефовете на СБАЛ по детски заболявания " Проф. Иван Митев " ; Надежда Цекулова , здравен публицист и деятел в НГИ " За същинска детска болница " ; Мария Брестничка , представител на " Национална мрежа за децата " ; Надежда Рангелова-Бояджиева , ръководител на Фондация " За положителното " ; Весела Банова , основател на Сдружение " Дете и пространство " и Ани Стоянова , майка на Даная.

Съветът ще реализира консултативни функционалности и взаимоотношение сред Министерството на здравеопазването, " Здравна капиталова компания за детска болница " ЕАД и обществеността , като задачата му е да подсигурява гласност и бистрота на цялостния развой по създаване на Национална детска болница.

Редовните съвещания на Обществения съвет ще се организират въз основа на признат от Съвета шестмесечен график, не по-малко от един път месечно.
 Националната детска болница - един 43-годишен мираж
Националната детска болница - един 43-годишен мираж

В духа на наближаващите празници да си позволим и да помечтаем - една 43-годишната заспалост да свърши

Припомняме, че в края на май месец тази година планът за Национална детска болница бе оповестено, че към този момент е с - Подробен организационен проект, откакто бе взето решение за терен в, който бе.

Това е, който се отбелязва след близо 40 години разискване на тематиката и голям брой цивилен митинги за създаване на съвременна детска болница у нас.

При строителството на болничното заведение ще има присъединяване и от . До 6 месеца би трябвало да стартира самото създаване, а до две години и половина тя би трябвало да е подготвена.
 Проектът за детска болница: 413 кревати, от хирургия за новородени до хеликоптер
Проектът за детска болница: 413 кревати, от хирургия за новородени до хеликоптер

Базисният период да има детска болница е към 2 години

Самият стигна и до  Сербезова и Кацаров, около желанията да се употребява зарязан градеж в границите на комплекса на Александровска болница в София, въпреки и против тази концепция да се бяха оповестили съвсем всички цивилен и наставнически организации, в това число и експерти инженери и архитекти. Резултатът от инспекцията на прокуратурата не са обществено изнесени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР