„Учителят по английски е много виновен”. Това заяви пред NOVA

...
„Учителят по английски е много виновен”. Това заяви пред NOVA
Коментари Харесай

Ромите след боя с кол: Учителят е виновен

„ Учителят по британски е доста виновен”. Това съобщи пред NOVA бабата на 17-годишния Атанас, който преди дни преби с юмруци и дървен прът преподавателя по британски Антон Велков, откакто той му направи забележка за нарушение на реда в учебното заведение в Садово.

„ Аз бях на открито с девойките в междучасие. Видях Наско по какъв начин излезе небрежно, взе един прът и влезе в учебното заведение. Помислих, че ще се бие с някакъв съученик. Влезнах след него и аз. Те към този момент се биеха. Дръпнах Наско и Емчо на открито. Впоследствие натопиха и мен, че аз съм се бил”, споделя 17-годишният Васил, директен очевидец на случая, който беше арестуван от полицията и след това освободен.

Нападение над възпитаник пред погледа на преподавателя

Момиче би съученичка, блъска главата й в чина

Как ромите в България станаха роми

Той твърди, че е обичай от служителите на реда при задържането му, както и двамата му другари, взели участие в побоя над учителя.

Васил не бил очевидец на обстановката, отключила експанзията към преподавателя. Момчето обаче споделя, че господин Велков е „ доста гнусен учител”.

„ Той още предходната година се заяждаше с нас”, споделя ученикът и твърди, че преподавателят го е подлагал на критика и е наричал него и приятелите му „ цигани” и „ роми”.

Според Васил учителят по британски се е отнасял по-добре с девойките в учебното заведение. Момчето добавя, че целият случай е записан от камерите в образователното заведение.

„ Учителят е отговорен. Той непрекъснато се заяжда с децата. Господинът е доста отговорен поради Наско”, твърди бабата на Атанас, който е арестуван в ареста в Асеновград за 72 часа.

Братът на Васил, който не учи в учебното заведение твърди, че и той е бил на път да набие учителя, тъй като Велков му е пречел да се „ закача” с девойките.

До този миг не е имало информация за проблеми с учениците, взели участие в побоя над учителя, твърди Ели Стоянова секретар на локалната Комисия за битка с противообществени прояви на малолетни и малолетни лица.

Училищният психолог Младен Владимиров пък акцентира, че макар че са от ромски генезис, тези деца са на път да завършат приблизително обучение, другият основен миг съгласно него е толерантността към насилието: „ Ако ще бие възпитаник с кола - може, за учителя е забранено”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР