Учителката, уволнена, след като се изказа, когато на нейните първокласници им беше казано, че не могат да пеят `Rainbowland`, сега съди своя училищен район

...
Училищен район в Уисконсин не би позволил на първокласниците да
Коментари Харесай

Училищен район в Уисконсин не би позволил на първокласниците да пеят "Rainbowland", песен относно приемането.

Мелиса Темпъл, учител, се оплака публично от решението и в крайна сметка беше уволнена.

Сега Темпъл съди окръга, като твърди, че нарушава свободата й на словото.

Училищен район в Уисконсин уволни учителка, след като тя публично възрази срещу решението му да не позволи на учениците й от първи клас да пеят „Rainbowland“, песен за приемането.

Уволнението беше толкова тежък удар — и незаконен, твърди учителят — че сега ги съди.

Адвокатите на Мелиса Темпел заведоха делото по-рано тази седмица, твърдейки, че училищният окръг на Уокеша е нарушил правата на Темпъл по Първата поправка. Те поискаха съдебен процес и Темпел, учителка по два езика в първи клас, да бъде възстановена на работа в началното училище Heyer.

„Съкрушена съм, че днес няма да се върна на училище,“ Темпел каза в изявление, публикувано от нейните адвокати. „Аз съм педагог през целия живот и учениците ми липсват, откакто бях принуден да пусна административен отпуск през април. Да се ​​подготвям за съдебен процес вместо за първия учебен ден беше много трудно за мен.“

Темпъл за първи път беше пусната в административен отпуск, след като написа в Туитър през март, че на нейните първокласници е било забранено да пеят „Rainbowland“, песен на Майли Сайръс и Доли Партън за любовта и приемането.

„Аз просто не мога да кажа нищо повече“, каза Темпъл пред Insider през април. „И ако трябва да загубя работата си, тогава поне ще мога да спя през нощта, знаейки, че съм се застъпил за децата.“

Темпъл написа туита на 21 март „като частен гражданин, по време на свободното й време“, се казва в съдебния процес, добавяйки, че районът и неговият началник са нарушили правата на Темпъл, като са „отмъстили срещу нея за участие в защитена реч.“

Когато учители и ученици се върнаха от пролетната ваканция на На 3 април администраторите и органите на реда срещнаха Темпъл на входната врата на училището, като й попречиха да влезе.

Те казаха, че тя е нарушила политиката на района по „противоречиви въпроси“, която се използва, за да попречи на служителите да показват предмети свързани с „Black Lives Matter, Blue Lives Matter, Thin Blue Line, антирасистки и други материали“, според делото.

Темпъл беше най-накрая уволнена през юли, след като тя говори с множество новинарски издания за ситуацията.

Суперинтендантът Джеймс Сиберт пише в доклад, цитиран в делото, че публичните изявления на Темпъл и несъгласията с дистрикта са били „неуместни“ и „довели до значително смущение в училищната среда“. Той добави, че те са нарушили наръчника на служителите на окръга, включително политика, наречена „Изрази на служителите в неучебни условия“.

Говорител на училищния окръг на Уокеша не отговори веднага на искане за коментар. Себерт, потърсен за коментар, каза, че районът ще се консултира със собствените си адвокати как да продължи напред.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР