Учителката Мирослава Дякова разказа, че е получила информация от РЗИ

...
Учителката Мирослава Дякова разказа, че е получила информация от РЗИ
Коментари Харесай

РЗИ обяви учителка за починала от ковид, но тя не е същото мнение

Учителката Мирослава Дякова описа, че е получила информация от РЗИ в столицата, че лице с нейното ЕГН е умряло от коронавирус.

Това се е случило откакто тя е открила с тест, че е положителна за вируса на 29 януари. Преди това тя е била в карантина, тъй като майка ѝ е болна.

Два дни по-късно признаци се появяват при детето ѝ. Тя вика Бърза помощ, като екипът открива заболяването му, само че декларира, че дамата би трябвало да отиде в коронавирус зона, с цел да бъде записана като болна.

След няколко несполучливи опита да се свърже с РЗИ в столицата по телефона, Дякова в последна сметка нарушава карантината, с цел да заяви за болестта си в инспекцията.

„ Там ми споделиха, че лицето с това ЕГН е починало”, описа учителката. Служителите също по този начин ѝ споделили, че ще извикат полиция, тъй като е нарушила изолацията си.

По-късно в формален отговор на въпроси на Българска национална телевизия, от столичното РЗИ отхвърлят случая. Те са безапелационни, че дамата не е включена в листата на умрелите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР