Учителите в Англия и Уелс ще стачкуват през февруари и

...
Учителите в Англия и Уелс ще стачкуват през февруари и
Коментари Харесай

Учители в Англия и Уелс стачкуват през февруари и март

Учителите в Англия и Уелс ще стачкуват през февруари и март с претенции за по-високо възнаграждение. Това разгласи Националният учебен профсъюз, представен от BBC.

Националните стачки са планувани за 1 февруари, 15 и 16 март. Обявени са и няколко дати за районни митинги.

Учителите в Шотландия започнаха да стачкуват още преди Коледа. В понеделник започнаха 16-дневни дейности, като всеки ден участваха учебни заведения в две локални управляващи.

В Северна Ирландия учители от пет синдиката не престават да подхващат други дейности, с изключение на стачка.

Най-големият учебен профсъюз в Обединеното кралство съставлява правата на към 300 000 членове на учители и спомагателен личен състав в Англия и Уелс.

Министърът на образованието съобщи, че възнамерява да се срещне с синдикални водачи по-късно тази седмица.

От шефовете на образователните заведения се чака да подхващат всички стъпки, с цел да са отворени училищата за допустимо най-вече възпитаници по време на стачката, съгласно насоките на Министерството на образованието.

Повечето учители в държавните учебни заведения в Англия и Уелс са получили 5% нарастване през 2022 г. Но съгласно синдиката, това в действителност е понижение на заплатите, заради високата инфлация от над 10 % в страната.

" Даунинг стрийт " приканва учителите първо да обсъдят проблемите си, преди със протестни дейности да застрашат образованието от децата.

" Ще продължим да призоваваме учителите да не стачкуват, защото знаем какви обилни вреди бяха нанесени на образованието на децата по време на пандемията и сигурно не желаеме това да се повтори ", съобщи представителят на премиера във вторник.

Припомняме, че учителите са следващите, които стачкуват в страната. Протести предприеха здравните и транспортни чиновници. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР