Учителите настояват за увеличение на заплатите заради инфлациятаУчители са готови

...
Учителите настояват за увеличение на заплатите заради инфлациятаУчители са готови
Коментари Харесай

Учителите искат по-високи заплати, готвят протести и стачки

Учителите упорстват за нарастване на заплатите поради инфлацията
Учители са подготвени на митинги, манифестации и ефикасни протестни дейности, в случай че в бюджет 2023-а не бъде заложено нарастване на заплатите им. Това демонстрира анкета на профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “. 

Над три четвърти от запитаните показват, че 30 на 100 нарастване на заплатите ще бъде съответен отговор на огромния напън от инфлацията, 15 на 100 одобряват 25% нарастване, а 5 на 100 са съгласни и на 20 на 100 растеж на възнагражденията.

94% от интервюираните споделят, че инфлационният индекс е повлиял мощно на фамилните им бюджети, а 91 на 100 очакват увеличение на работните заплати чрез повече пари за обучение за тази година.

Анализ на синдиката измежду учители и учебни шефове демонстрира, че поради високата инфлация трудовите хонорари на педагозите са намалели – от 125 % над междинното трудово заплащане за страната до 115 на 100, предава БНР.

Готовност за присъединяване в протестни дейности и манифестации имат близо 65 на 100 от запитаните, с 5 на 100 по-малко са деклариралите присъединяване в ефикасни протестни дейности при липса на нарастване на учителските заплати в бюджет 2023 година

От профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “ са провели и проучване измежду педагозите за наказванията на учениците. Мнозинството от интервюираните са показали, че процедурата би трябвало да бъде облекчена, защото сега е доста тромава и е обвързвана с ненужна бумащина. Родителите ли пък нерядко нападат глобите, стигат даже до кавги с учителите.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР