Учителите да носят маски, включително и по време на учебните

...
Учителите да носят маски, включително и по време на учебните
Коментари Харесай

Учителите да носят маска и в час, иска МОН

Учителите да носят маски, в това число и по време на образователните часове. Това предложи Министерството на образованието и науката в писмо до районните ръководства на образованието.

Причината е усложнената епидемиологична конюнктура.

В момента маските в класните стаи не са наложителни за педагозите, в случай че съблюдават отдалеченост от най-малко 1,5 м от учениците.

Освен това МОН предлага един път седмично да се тества целият личен състав в учебните заведения. За задачата Министерството на здравеопазването ще обезпечи безвъзмездни проби посредством районните здравни инспекции.
 Ежеседмичното тестване за ковид в учебно заведение нямало да натовари децата
Ежеседмичното тестване за ковид в учебно заведение нямало да натовари децата

СЗО - Здравното положение на българските деца и младежи е най-лошо в цяла Европа

Предлага се целият випуск да минава към образование от разстояние, в случай че 10% учениците в него са с ковид. При разгласен пурпурен сюжет за съответната област, всички извънкласни действия би трябвало да се организират онлайн или да се отсрочат. Към момента такава област е Габрово.

Новите рекомендации на МОН са поради нарасналата заболеваемост в страната. Към днешна дата 1.03% от учителите и 1.01% от учениците и децата са под карантина. Най-висок е процентът карантинирани преподаватели в Габрово - 1,95%, а най-нисък в Кърджали - 0,55%. Най-много възпитаници отсъстват поради карантина в Перник - 1,89%. Данните демонстрират съвсем двойно нарастване в каузи на карантинираните педагози по отношение на началото на образователната година - към 17 септември те са били 0,66%. Троен е скокът при учениците - на 17 септември карантинираните измежду тях са били 0,31%.

Към момента под карантина са 490 групи в детски градини и паралелки в учебни заведения. Засега напълно в онлайн образование са две детски градини - в Монтанска и Видинска област, както и едно учебно заведение в област Пазарджик.
 При 10% болни възпитаници се минава към онлайн образование
При 10% болни възпитаници се минава към онлайн образование

Присъствен първи образователен ден за първокласниците по опция навсякъде
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР