Учители от цялата страна одобриха 256 от общо 258 проекта

...
Учители от цялата страна одобриха 256 от общо 258 проекта
Коментари Харесай

Учениците от втори, шести и осми клас ще учат по 256 нови учебници

Учители от цялата страна утвърдиха 256 от общо 258 плана на учебници и образователни комплекти за втори, шести и осми клас. Става въпрос за образователни принадлежности по 52 предмета, оповестиха от просветното ведомство.

През новата образователна година в трите класа ще се учи по нови образователни стратегии поради новия учебен закон. Минатата година учениците от първи и пети клас учиха по новите стратегии, само че със старите учебници, защото времето бе доста малко и новите не бяха подготвени.

Цялата процедура по одобрение на учебниците трае повече от година. Първият стадий е в просветното министерство и включва оценката на 13 специалисти, които дават мнение по наличието, графичния дизайн и полиграфическото осъществяване. Вторият стадий е в учебните заведения и се стича за сполучлив, в случай че даден учебник получи позитивна оценка от над 50 на 100 от преподавателите.

С одобряването на плановете за учебници за втори, шести и осми, в което участваха 40 192 учители от 2 295 учебни заведения, завършва вторият стадий. Предстои учебниците да бъдат напечатали, а прогнозата на министерството е, че съвсем на всички места ще има учебници за 15 септември.

Одобрение не са получили два учебника по непознат език, защото не са били доставени в учебните заведения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР