Училищна Телерик Академия открива безплатна ИТ школа за деца в

...
Училищна Телерик Академия открива безплатна ИТ школа за деца в
Коментари Харесай

Откриват безплатна школа за деца в  Банско, които ще изучават компютърни науки    



Училищна Телерик Академия открива безвъзмездна ИТ школа за деца в град Банско през образователната 2022 – 2023 година. Обучението е част от Училищна Телерик Академия – най-мащабната безвъзмездна ИТ самодейност за възпитаници, която дава опция да се образоват на програмиране и цифрови технологии, и се организира в партньорство с Професионална гимназия по електротехника и енергетика (ПГЕЕ).

Програмата „ Дигитални науки “, която ще се осъществя в новосъздадената школа, има за цел да насърчи образованието на деца от 5-ти до 7-ми клас и да подкрепи развиването им в тази сфера от ранна възраст. Бош Инженеринг Център София поддържа самодейността с подаяние, което обезпечава провеждането на школата, в която да се образоват учениците и ангажирането на преподаватели. Представители на Центъра вземат участие интензивно в плана.
Школата ще започва с банкет на две групи по 20 ученика, като образованието се възнамерява да стартира към средата на октомври 2022 година, а общата му дълготрайност ще е 72 часа. От претендентите не се изискват предварителни знания в региона на технологиите.

Кандидатстването за „ Дигитални науки “ става онлайн през уеб страницата на Училищна Телерик Академия до 2 октомври и включва попълване на електронна форма, както и приемен тест.

Училищна Телерик Академия е най-мащабната безвъзмездна ИТ самодейност за възпитаници от 1-ви до 12- ти клас в България. Нейната задача е да приготвя идващите генерации за специалностите на цифровото бъдеще с интерактивни стратегии, налични за всички възпитаници. От основаването ѝ през 2010 година до през днешния ден, тя е обучила над 12 000 деца и младежи на възраст сред 7 и 18 година на програмиране и цифрови науки.

Като въоръжава учениците с основните цифрови умения и развива тяхното логическо и изобретателно мислене. Училищна Телерик Академия им оказва помощ да се трансформират от потребители на технологиите в техни основатели, търсени експерти и цифрови водачи.

Програмите се провеждат от Фондация „ Телерик Академия “ и се организират с поддръжката на Фондация „ Америка за България “, самостоятелни и корпоративни донори и в партньорство с локални организации, бизнеси и институции, осигуряващи зали за образованията.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР