Училище в Ботевград изкара среден успех на матурите 2,87. Впечатляващо

...
Училище в Ботевград изкара среден успех на матурите 2,87. Впечатляващо
Коментари Харесай

Провериха училището в Ботевград с успех 2.87 на матурата

Училище в Ботевград изкара междинен триумф на матурите 2,87. Впечатляващо ниският резултат и огромният брой отсъстващи възпитаници станаха причина просветителни инспектори и полиция да влязат в учебното заведение на инспекция за нередности.

„ По-брутална и по-левашки изпълнена не инспекция, а акция на сътрудниците от Регионално ръководство на обучение, взаимно с полицията, не съм виждал. Чувствам се потиснат. По-голямо оскърбление не съм изживявал в живота си ”, разяснява един от учителите в Техническата професионална гимназия „ Стамен Панчев ” пред Нова.

По негови думи полицията е нахлула в учебното заведение без заповед от прокурор, като задачата е била обиск на документи.

Униформените служители на реда взели ключа на портиерката и заключили входа на учебното заведение, описа зам.-директорката на учебното заведение.

„ Видях и различен служител на реда, който тичаше към останалите изходи и входове. Не знаех какво се случва. Реших, че става въпрос за акция по претършуване, залавяне на нарушител или нещо сходно ”, изясни тя.

По думите й пред постройката е имало учители и възпитаници, които не са били позволени вътре.

„ Отидох в учителската стая, където бяха трима служители на реда, дружно с контрольор и се развиках. Бях в действителност възмутена от това, което се случва. Не виждам за какво идващите възпитаници и сътрудници би трябвало да бъдат наказвани и унижавани по някаква причина ”, сподели още тя.

Според Росица Иванова от РУО на София област е осъществена естествена рутинна инспекция.

„ Колегите описват прекомерно трагично случилото се събитие. Причината да потърся чиновници на Министерство на вътрешните работи беше предизвикана от предходни инспекции, които извършихме в учебното заведение. При двете последни инспекции от управлението на учебното заведение се пробваха да манипулират резултатите ”, съобщи тя.

Поради огромният % на отсъствия, учебното заведение се обрисува като едно от най-проверяваните през годината.

„ Само при три от инспекциите се откриха над 50% отсъстващи възпитаници. При последната инспекция отсъстващите възпитаници са 168 от 275, което е 57% “, съобщи Иванова.

Директорката на учебното заведение Катя Ценева изясни това с огромния % на възпитаници от ромски етнос – 80%.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР