Учениците се разсейват повече, докато пишат домашните си, като прекарват

...
Учениците се разсейват повече, докато пишат домашните си, като прекарват
Коментари Харесай

Учениците се разсейват повече с ютуб, отколкото с телевизия

Учениците се разсейват повече, до момента в който пишат домашните си, като прекарват време в Ютуб, в сравнение с като гледат телевизия, написа в. "Дейли телеграф ".

В проучването на компанията "Файърфлай лърнинг " бяха включени 2000 ученика на възраст сред 11 и 15 години. То целеше да изследва навиците им при писане на домашните.

На въпроса кое е по-вероятно да ги откаже от образователните задачи у дома, най-популярният отговор беше Ютуб (24 % от запитаните). Следваща в листата е малкия екран с 18 % и съвсем толкоз показаха, че се занимават със "Снапчат ", вместо да залягат над уроците. 12 % упрекнаха Facebook, а 6 % - Инстаграм.

Друго изобретение при извършеното изследване беше, че учениците от частни учебни заведения по-рядко предават в точния момент домашните си, спрямо възпитаниците на държавни образователни заведения.

Ютуб, който е благосъстоятелност на компанията "Гугъл ", стана извънредно известен измежду децата и подрастващите като опция на гледането на телевизия.

Миналата година уебсайтът за видеосподеляния разгласи ограничаващи ограничения против видеа, които демонстрират детски герои в насилствени или страшни подиуми, откакто беше открито, че в него са се появили стотици такива клипове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР