Учениците от 5 до 12 клас ще продължат онлайн обучението

...
Учениците от 5 до 12 клас ще продължат онлайн обучението
Коментари Харесай

Вълчев: Пролетта ситуацията ще бъде по-добра и учениците ще могат да наваксат

Учениците от 5 до 12 клас ще продължат онлайн образованието си най-малко още една седмица след Нова година, като на момента ще се преценят данните и ще се вземе решение дали те да се върнат в класните стаи по-рано от 31 декември. Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев по време на онлайн брифинг.

Той се обоснова и по отношение на връщането по-рано на учениците от 1 до 4 клас и децата в детските градини.

„ Решението се базира на диференциран метод към другите групи деца. Факт е, че децата в по-ниска възраст в по-малка степен са преносители на болестта и по-малко способстват за усложняване на епидемиологичната конюнктура. При тях е и по-малка успеваемостта от електронно образование. Там директното педагогическо взаимоотношение е най-важно. Не всички родители са ангажирани с образованието на децата си, факт в че имаме и необразовани родители “, съобщи министърът.

Той увери, че това ще се случи при съблюдаване на всички ограничения.

„ Родителите имат опция, в случай че решат да задържат децата си у дома. В момента имаме над 1000 такива заявки, това е методът да създадем изключение от правилото на задължителност. Ако родителите желаят да задържат децата си у дома, могат да го създадат “, сподели още той.

Министърът изрази убеденост, че напролет обстановката ще бъде по-добра и всичко това ще се навакса.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР