Учениците от 35 гимназия Добри Войников“, която се нарежда сред

...
Учениците от 35 гимназия Добри Войников“, която се нарежда сред
Коментари Харесай

Учениците от 35 гимназия помагат на Украйна

Учениците от 35 гимназия „ Добри Войников “, която се подрежда измежду десетте най-престижни учебни заведения в столицата, провеждат благотворителна акция в поддръжка на Украйна, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Украинската покруса и бежанската рецесия отприщи вълна на съпричастност в българското общество. Желание да оказват помощ на страдащите от войната показаха и учениците в 35 СЕУ. Те проведоха двудневна акция за набиране на филантропична помощ. Децата събират облекла, спално долни дрехи, топли завивки, хигиенични материали и всичко най-необходимо.

Пунктът за събиране на помощи се намира пред учебната библиотека. Тук ни посрещат Тодор Пантилеев, който приключва през тази година, и Лъчезара Дончева, доброволец в Българския Червен кръст.

„ Много сме разчувствани от нещастието в Украйна, дружно с моите съученици следим интернационалните вести. Искаме да помогнем и да сме съпричастни и по тази причина организирахме тази благотворителна акция “, показа Тодор.

Той описа, че доста възпитаници са изразили предпочитание да се включат с дарения и затова е взето решение за основаването на изнесен пункт в учебното заведение. Той работи от 7.30 до 19.00 часа. Самата акция продължава два дни – 7 и 8 март.

„ От самото начало имаме доста донори. Събраните помощи ще дарил на БЧК “, сподели Тодор и посочи, че в акцията са се присъединили възпитаници и учители от 35 гимназия. „ Всички останали, които желаят да дарят, могат да създадат това в централата на БЧК на бул. „ Джеймс Баучер “ №76 “, добави Тодор.

В самодейността интензивно вземат участие и младежите членове на БЧК. Една от тях е Лъчезара Дончева. Пред БГНЕС тя показа какво е да си доброволец в тази сложна обстановка.

„ Голямо благополучие е да се оказва помощ на хората, да се основават начинания в помощ на хората в неволя. Чувството в действителност е неописуемо “, разкри Лъчезара.

Докато беседваме с двамата младежи, заобиколени от свои съидейници, а също по този начин шефът на 35 СЕУ Величка Петрова и други преподаватели, не стопира потока от възпитаници, носещи облекла, одеяла, такъми за хигиена.

„ Всеки оказва помощ с каквото може. Призовавам всеки, който може да подари, да го направи “, съобщи Лъчезара.

Събраните помощи се отнасят в особено помещение, откъдето ще бъдат взети от екипи на БЧК. Пожелаваме триумф на децата в благородното им начинание, което заслужава почитание и възторженостти, тъй като добрината няма цена.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР