Ученици от първи, трети и седми клас от севлиевското основно

...
Ученици от първи, трети и седми клас от севлиевското основно
Коментари Харесай

Ученици от севлиево учиха за гората и лесовъдската дейност в час по горска педагогика

Ученици от първи, трети и седми клас от севлиевското главно учебно заведение „ Стефан Пешев “ учиха за гората и лесовъдската активност в час по горска педагогика. Занимаията бяха водени от горски педагози от Централното ръководство на Северноцентрално държавно дружество Директива за птиците - Габрово и Държавно ловно стопанство „ Росица “ – Севлиево.



Мероприятието бе част от честванията на 60-годишният празник на учебното заведение, като по случай празника, лесовъдите, дружно с шефа на севлиевското ловно стопанство инж. Иван Степанов, подариха на учебното заведение два хималайски кедъра, създадени в разсадника на Държавно горско стопанство „ Горна Оряховица “. Лесовъдите от СЦДП и ДЛС „ Росица “ – Севлиево описаха на учениците по какъв начин се залесяват фиданки и им помогнаха да засадят двата хималайски кедъра в двора на учебното заведение. След привършване на формалната част започнаха заниманията по горска педагогика.



Чрез занимателни просветителни игри, децата получиха доста нови познания за гората и грижите, от които се нуждае. Посредством играта „ Екобаланс “ те научиха за какво е належащо да се правят санитарни и оздравителни сечи и каква е работата на лесовъда. После собственоръчно си създадоха медальони от дървени шайби и връв, върху които рисуваха с боички. След доста игри и нови познания, денят завърши с покана към лесовъдите за осъществяване на още уроци по горска педагогика в учебното заведение.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР