Ученици от монтанско училище се обединиха в подкрепа на 7-годишно

...
Ученици от монтанско училище се обединиха в подкрепа на 7-годишно
Коментари Харесай

Деца помагат на дядо и внуче, загубило майка си

Ученици от монтанско учебно заведение се сплотиха в поддръжка на 7-годишно момче, изгубило майка си преди година - тъкмо в деня на Рождество Христово. Оттогава грижите за него поема дядо му.

Марти живее в село Горна Вереница. Пътува до учебното заведение си в Монтана с рейс и всеки ден на спирката го чака дядо му. После се прибират у дома – единствено двамата. Детето в никакъв случай не е виждало татко си, а след загубата на майка му, дядото остава единственият непосредствен родственик.

Мартин е спокоен, непретенциозен и превъзходен, споделят учителите му.

„ Всеки ден е на учебно заведение. Много е грижлив, доста е добър и усърден. Също и дядото – всеки ден домашното е тествано и подписано “, споделя Заряна Веселинова, която е преподавател на Марти.

Деца от учебното заведение на детето събраха близо 2000 лв. от благотворителен кулинарен базар.

„ Които ще разпределим надлежно на Марти, на дома за възрастни хора в село Горна Вереница и на отделения в нашите две лечебни заведения. Така че всеки, който има потребност, да се почувства добре и благополучен на Коледа “, изясни Елка Станева, шеф на 2. СУ в Монтана пред БТВ.

За Коледа Марти си е поискал електронна кола и желанието му се сбъдва.

Детето получава към 400 лв. детски и обществени помощи, а дядо му – към 350 лв. наследствена пенсия на починалата си брачна половинка. Право на персонална пенсия ще има след година.

„ Справяме си се добре. Готвим си, перем се… Произвеждаме си чушки, домати, лук – всичко, каквото е належащо “, изясни дядото на Марти Пламен Иванов.

За 7-годишното момче и тази Коледа ще е друга – към този момент знае, че в такива дни се сбъдват и стремежи.

Ако имате предпочитание и опция да помогнете на Пламен Иванов и неговото внуче, телефонният му номер е 0888 034 702.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР