Ученици от 30 гимназии на територията на общините Бургас, Средец,

...
Ученици от 30 гимназии на територията на общините Бургас, Средец,
Коментари Харесай

Ученици от Бургас, Средец, Карнобат и Сливен се запознаха с възможностите, които им предлага БСУ

Ученици от 30 гимназии на територията на общините Бургас, Средец, Карнобат и Сливен се срещнаха през днешния ден на място с просветителните стратегии, които им предлага Бургаския свободен университет /БСУ/. Денят на кариерното развиване и отворените порти се организира по традиция през месец ноември във висшето учебно заведение и се радва на огромен интерес от страна на гимназистите.

От предходната година те могат да намерят и кариерни тържища , на които да се срещнат на място с работодатели с разнообразни специалности и да получат информация от първа ръка за опциите, които те им оферират.

Днешното събитие бе намерено от ректора на университета проф. доктор Милен Балтов , а измежду формалните посетители бяха зам.-кметът по обучение, опазване на здравето, обществени действия и юношески политики Михаил Ненов и зам.-кметът по Финанси, бюджет и стопанска система Станимир Апостолов .

Проф. доктор Милен Балтов подсети на учениците, че денем ще имат опция да посетят открити лекции , които ще бъдат извършени от преподаватели от университета, както и от посетители от други образователни заведения, в това число сътрудници от Испания и Шотландия .

Михаил Ненов се обърна към всички, на които следва през тази година да завършат гимназиалното си обучение и ги прикани да вземат най-правилния и осведомен избор за бъдещето си.

„ Запознайте се с стратегиите на БСУ и другите висши учебни заведения на територията на община Бургас, тъй че да може да се реализирате като едни сполучливи експерти, които да останат покрай дома, до приятелите и роднините си, а в това време да си обезпечат това израстване, което ще им носи задоволство.

Важно е да развивате умения, които са нужни за всеки един от нас в 21 век и в това време да допринасяте за благосъстоянието на родния си град. “

Официалната гала за откриването на форума бе придружено от фолклорни осъществявания на учениците от танцова групировка „ Златен пламък “ , както танц от двама колумбийски студенти, които са избрали да учат в БСУ.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР