Ученици и полицаи проведоха съвместна акция по безопасно движение на

...
Ученици и полицаи проведоха съвместна акция по безопасно движение на
Коментари Харесай

Ученици и полицаи в съвместна акция по безопасно движение

Ученици и служители на реда организираха взаимна акция по безвредно придвижване на три рискови кръстовища в Кърджали, оповестяват от ОД на Министерство на вътрешните работи Кърджали. Около 25 възпитаници от ЕГ „ Христо Ботев “ се включиха в превантивна акция като юношески пешеходни патрули. Акцията продължи близо два часа, тя се организира на пешеходни пътеки на три рискови кръстовища в регионалния град – до ЕГ „ Христо Ботев “, до СУ „ Йордан Йовков “ и до СУ „ Отец Паисий “, на които се правиха инспекции на водачи, а младежките пешеходни патрули раздаваха брошури за безвредно придвижване и стикери за коли „ Пусни мигача “.
       
Инициативата се реализира взаимно със чиновници на Пътна и Териториална полиция от ОДМВР-Кърджали по план „ Информиран и деен “ на Министерството на младежта  и спорта и с поддръжката на ДА „ Безопасност на придвижването по пътищата “. В нея  се включиха и заместник-председателят на ДА „ Безопасност на придвижването по пътищата “ Анжелина Тотева, регионалният шеф на Кърджали Никола Чанев, шефът на ОДМВР - Кърджали старши комисар Атанас Илков.
      
Проверени бяха 27 водачи на моторни транспортни средства. Констатирани бяха 10 нарушавания на ЗДвП и за тях бяха формирани 6 акта и 4 фиша. Най-често срещаното нарушаване се оказа непоставен предпазен колан както от водачи, по този начин и от пасажери. В хода на акцията беше арестуван водач, направил нарушаване.    
Анжелина Тотева, заместник-председател на ДА „ Безопасност на придвижването по пътищата “, акцентира, че към 20 % от починалите при пътни произшествия на година в България са пешеходци и извършената акция е мотив да се подчертава на заплахите при шофиране с превишена скорост, отклонение на вниманието при потреблението на мобилен телефон и рисковете при пътешестване без предпазен колан.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР