Учените за първи път предоставиха солидни доказателства за щам на

...
Учените за първи път предоставиха солидни доказателства за щам на
Коментари Харесай

Потвърдиха за първи път новия хибриден вариант Deltacron

Учените за първи път предоставиха солидни доказателства за вариант на новия ковид, който комбинира разновидностите Delta и Omicron, само че не имат вяра, че това съставлява причина за безпокойствие.

Докато за разпространението на по този начин наречения вид Deltacron единствено се подозираше в няколко страни, вирусолозите от Института " Пастьор " (L`Institut Pasteur) в Париж показаха цялостната му геномна поредност във вторник в интернационалната база данни за covid, GISAID, което значи, че е публично доказан като вид, съобщи през днешния ден английското издание.

Случай на Deltacron е открит в Соасон, Северна Франция, а има съмнения за още случаи в Дания и Холандия.

Но учените акцентират, че в този момент в човешката популация има забележителен имунитет против двата разновидността, тъй че няма причина да се счита, че комбинираният вариант ще " надвие " имунизациите.

Нещо повече, казусът в Соасон е проследен до януари, което значи, че би се развил до момента, в случай че беше взел връх - по метода, по който Omicron го направи през ноември и декември.

Според разбора на генетичния код на Deltacron, неговият " гръбнак " произлиза от разновидността Delta, до момента в който неговият шип - частта от вируса, която се прикрепя към човешките кафези - е от Omicron.

На 7 януари вирусологът Леондиос Кострикис разгласи по локална телевизия, че неговата изследователска група в Кипърския университет в Никозия е идентифицирала няколко генома на SARS-CoV-2, които включват детайли както от разновидностите Delta, по този начин и от Omicron, писа на 21 януари писание " Нейчър " ().

Наречен от тях Deltacron, Кострикис и неговият екип качиха 25 от РНК последователностите в GISAID същия ден и още 27 няколко дни по-късно. На 8 януари изданието за финансови вести Bloomberg подхвана историята и Deltacron стана интернационална вест.

Отговорът на научната общественост беше бърз. Много експерти заявяват както в обществените медии, по този начин и пред пресата, че 52-те последователности не сочат към нов вид и не са резултат от рекомбинация - генетичен продан на информация - сред вируси, а вместо това евентуално са резултат от замърсяване в лабораторията, заяви през януари " Нейчър ".

" Няма такова нещо като " Deltacron ", туитна на 9 януари Крутика Купали, член на техническия екип за COVID-19 на Световната здравна организация, основан в Медицинския университет на Южна Каролина в Чарлстън. " #Omicron и #Delta НЕ са образували супер вид.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР