Учените ще могат да определят кой ще стане рок звезда,

...
Учените ще могат да определят кой ще стане рок звезда,
Коментари Харесай

Скенер ще предрича кой ще стане рок звезда

Учените ще могат да дефинират кой ще стане рок звезда, изследвайки интензивността на мозъка му посредством скенери, написа в. "Дейли мейл ".

Изданието цитира проучване на датски експерти от университета в Орхус. Те употребявали функционална магнитно-резонансна томография, с цел да дефинират музикалните пристрастености на индивида. Сканирането посочило, че при слушане на композиции, в основния мозък на музикантите стартират да се задействат избрани области на дясното полукълбо. Именно те дават отговор за музикалността на индивида.

Чувствителността и интензивността на мозъчните дялове при прослушването на разнообразни композиции не са едни и същи за елементарните хора и за музикантите. С помощта на невронните мрежи и на индикаторите на интензивността на мозъка, учените основали специфичен виртуален модел, който могъл да отсее същински музикално надарените люде.

Предишни проучвания откриха, че интензивността на основния мозък е директно обвързвана с умствените качества на индивида и със способността му бързо да се образова. Специалисти от Харвардския университет обявиха, че благодарение на сканирането на мозъка, същинските гении могат да бъдат разпознати още от детството им, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР