Учените са провели достатъчно голямо проучване, за да опровергаят най-често

...
Учените са провели достатъчно голямо проучване, за да опровергаят най-често
Коментари Харесай

Мит или реалност? Стана ясно дали кафето е полезно

Учените са провели задоволително огромно изследване, с цел да опровергаят най-често срещаните легенди за обичаната напитка на милиони хора. Основната цел била да опровергае мнението, че кафето предизвика развиването на аритмии.

Кардиолозите предлагат да се пият допустимо минимум питиета, които съдържат кофеин, тъй като това може да наруши сърдечния темп. Доказателства за това са получени от учените през 1980 година, само че по-късно неведнъж се удостоверява противоположното.

Експерти в Сан Франциско организираха изследване, което търси връзка сред кафето и риска от аритмия. Те означиха, че тази напитка има голям брой потребни резултати върху тялото. Кафето понижава риска от развиване на такива рискови болести като онкология и захарен диабет, играе противовъзпалителна роля.

В хода на изследването учените са анализирали информация от 386 хиляди души, която за известно време е била събрана от английската Biobank. Само 17 хиляди души са развили аритмия за пет години наблюдаване. Участниците в проучването споделили какъв брой постоянно пият кафе и в какво количество.

Учените не са съумели да открият безусловно никаква връзка сред развиването на сърдечни болести и потреблението на огромни количества кафе. Освен това те разкрили, че ежедневното пиянство на кафе понижава риска от развиване на аритмии с към 3%.

В същото време специалистите в допълнение са взели поради фактори от генетично естество, които могат по избран метод да повлияят на усвояването на кофеина от организма, написа zdrave.to.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР