Учените получиха рядък поглед към изкривения марсиански пейзаж благодарение на

...
Учените получиха рядък поглед към изкривения марсиански пейзаж благодарение на
Коментари Харесай

Хоризонтът на Марс, заснет в ново изображение: „Нито един космически кораб на Марс не е имал такава гледка досега“

Учените получиха необичаен взор към изкривения марсиански пейзаж с помощта на изображения, снимани от орбиталния уред на НАСА 2001 Mars Odyssey, галактическата организация обяви вторник.

NASA разкри голям брой нови панорамни изображения на облаци и прахуляк в небето на Марс и една от двете му дребни луни, направени от галактическия транспортен съд предишния май. Те са снимани от камерата на Odyssey, наречена Thermal Emission Imaging System, или THEMIS.

Редките изображения са направени от надморска височина от към 250 благи, същата височина, на която Международната галактическа станция лети над Земята, съгласно НАСА.

" Ако имаше астронавти в орбита над Марс, това е вероятността, която те биха имали ", сподели Джонатон Хил, началник на интервенциите на THEMIS. „ Нито един галактически транспортен съд на Марс не е имал подобен аспект до момента. “

Одисей, който приключи 22-ата си година в орбита към Марс предишния месец, се чака да прави сходни фотоси в бъдеще, с цел да се опита да улови марсианската атмосфер...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР