Учените откриха и доказаха силната връзка между термините работохолик“ и

...
Учените откриха и доказаха силната връзка между термините работохолик“ и
Коментари Харесай

От работохолизъм до алкохолизъм има само една стъпка

Учените откриха и потвърдиха мощната връзка сред термините „ работохолик “ и „ пияч “

И тук става въпрос не толкоз за метода, по който наподобяват сходни. Според тях хората, които прекарват повече от 60 часа седмично на работното си място, имат забележителна податливост към алкохолизъм.

Учените откриха и потвърдиха, че не е мъчно работохолика да стане пияч. Обратното е малко евентуално, само че връзка сред двете понятия въпреки всичко има. От „ работохолик “ до „ пияч “ ви дели тъкмо една крачка. Според експертите хората, които прекарват повече от 60 часа седмично на работното място, са предразположени към алкохолизъм. Рискът от работохолик спрямо безработните се усилва 3-4 пъти.

Учените стигнаха до това умозаключение, като организираха проучвания, основаващи се на определяне на връзка сред броя отработени часове и степента на прелест на алкохола. Оказа се, че хората, които прекарват повече от 50 часа на работа седмично, получават огромен стрес, с който не са в положение да се оправят сами. В резултат 92% от тях избират да удавят проблеми в алкохола.

Тези, които работят по 25-45 часа седмично, съгласно учените, са по-малко податливи на стрес и на тях им е по-лесно да се оправят с всичко това, което всекидневието им сервира. Рискът от развиване на алкохолизъм измежду такива служащи е единствено 1-1,5 пъти по-висок, в сравнение с измежду безработните.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР