Учението ще протече според стандартите на НАТООт 31 октомври до

...
Учението ще протече според стандартите на НАТООт 31 октомври до
Коментари Харесай

Започва противоминно учение в териториалните води на България

Учението ще протече съгласно стандартите на НАТО

От 31 октомври до 05 ноември 2022 година, във Военноморска база – Варна и териториалните води на Република България ще се организира взаимното българо-румънско противоминно обучение „ Посейдон 2022 ”.

Учението се организира годишно от 2002 година като домакини са Военноморските сили на Република България и Република Румъния на ротационен принцип, оповестиха от Военноморски сили.

„ Посейдон 2022 ” е ориентирано към рационализиране на равнището на подготовката на персоналния състав по обмисляне и осъществяване на противоминни дейности, проучване в плитководни региони и заличаване на невзривени муниции в съдружен формат. Същото е планувано и ще се управлява според стандартите и процедурите на НАТО и ще се организира в териториалното море на Република България в региони, които са оповестени навреме.

В учението ще вземат присъединяване кораби и персонален състав от Военноморски сили на България, Румъния, Белгия, Гърция, Латвия и Турция.

„ Посейдон 2022 ” се организира под управлението на командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби, а непосредственото ръководство на тактическите единици е предоставено на командира на дивизиона противоминни кораби, дислоциран във Военноморска база – Бургас.

Днес, 31 октомври във Военноморска база – Варна се организираха редица брифинги и работни срещи, като част от финалната подготовка за дейностите на море.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР