Учени в областта на диететиката представиха списък на храните, които

...
Учени в областта на диететиката представиха списък на храните, които
Коментари Харесай

10-те храни, които вредят най-много на настроението и съня

Учени в региона на диететиката показаха лист на храните, които предизвикват меланхолия. Оказва се има връзка сред храненето и интензивността на възпалителния развой, който понижава силите на имунната система, въздейства на хормоните и постоянно даже е съпроводен от меланхолия.

Специалистите предлагат въпросните хранителни артикули да се изключат изцяло от менюто или най-малко да се сведат до минимални количества, в случай че желаеме да се усещаме по-щастливи и да любуваме на спокоен сън. Ето 10-те храни, които вредят най-вече на настроението и съня.

1. Кафето
Черната напитка подтиква, само че този резултат доста бързо изчезва. Той е сменен от отмалялост, унесеност, а даже и меланхолия. След края на резултата на кафето човек става раздразним.

2. Червено месо
То носи огромна тежест върху стомашно-чревния тракт и доста постепенно се усвоява. В допълнение специалистите споделят, че алените меса провокират експанзия, а също така могат да причинят рак на стомаха.

3. Шоколад
Краткотрайно той ни усъвършенства настроението, само че води до повреждане на фигурата и води до натрупването на непотребни килограми. А те предизвикват меланхолия. В допълнение, шоколадът работи като стимулатор и предизвиква бодърствуване.

4. Консервирани храни
Почти всички консервирани храни натрупат тялото ни с ненужни отрови, които засягат вътрешните органи. Това в следствие води до влошаващо се здравословно положение и въодушевление.

5. Алкохолът
Ако се употребява постоянно, алкохолът предизвиква дехидрация, унесеност, мускулна уязвимост и некадърност за централизация.

6. Бързо хранене (хот-дог, хамбургери, пица и др.)
Това води до клинична меланхолия. Такава храна натоварва тялото ни с непотребни мазнини и сол. Храненето с т.нар „ fast food “ може бързо да задоволи глада, само че след малко време равнището на кръвната захар внезапно спада и това става повода да изпитваме унесеност.

7. Захар и безалкохолни питиета
Покачването на кръвната захар от потреблението на такива храни приключва с внезапен спад на настроението.

8. Хлебни и сладкарски произведения
Тортите и сладкишите са същинска „ бомба със закъснител “ за храносмилателния тракт, което води до проблеми с червата. А това е една от най-честите аргументи за дискомфорт и неприятно въодушевление.

9. Чипс, осолени ядки, соленки
Чипсът е артикул, който съдържа канцерогени и спомага за болести на стомашно-чревния тракт. Дребните следобедни закуски, с които постоянно залъгваме глада си. предизвикат взаимозависимост, сходно на опиатите и блокират производството на ендорфин (хормона на щастието), който директно въздейства на нашето прочувствено положение.

10. Пушената наденица, шунка
Всички сходни артикули съдържат в състава си по-високи добавки на оцветители, консерванти и нитрати.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР