Учени предложиха метод за засичане на екзотични събития в света

...
Учени предложиха метод за засичане на екзотични събития в света
Коментари Харесай

Гравитационните вълни изкривяват за постоянно пространство-времето

Учени предложиха способ за засичане на екзотични събития в света на физиката, който употребява белезите, които оставят те по тъканта на пространството.

Изследователите считат, че е допустимо да обяснят някои много странни явления (прехвърляйки ги от теоретичната в емпиричната наука), като открият по какъв начин обекти, като например космическите струни или черните дупки, оставят разнообразни следи във Вселената.

Всичко опира до резултата, предсказан от Общата доктрина на относителността и наименуван гравитационно-вълнова памет (т.е. изкривяването на пространството, породено от солиден обект).

Според теорията всеки обект, който има маса, може да накара виртуалната празнина на пространството да се изкриви към него.

Някои взаимоотношения сред обекти, като да вземем за пример двойка супер солидни галактически обекти, които се въртят един към различен, могат да изхвърлят вълни в пространството със скоростта на светлината.

“Когато сигнал на гравитационно-вълновата памет мине сред два обекта с маса, се появява непрекъсната смяна в дистанцията посред им – пространство-времето сред тях или се “разтяга ”, или се “свива ”, ” изяснява Пол Ласки от Австралия. 

Изследването е оповестено в  Physical Letter Reviews .

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР