Учени потвърдиха съществуването на нов вариант на коронавируса, който съчетава

...
Учени потвърдиха съществуването на нов вариант на коронавируса, който съчетава
Коментари Харесай

Делтакрон напада! Къде откриха новия вариант?

Учени потвърдиха съществуването на нов вид на ковид, който съчетава разновидности на Омикрон и Делта, а случаи на новооткрития вид са обявени както в Европа, по този начин и в Съединените щати. Новият хибриден вид, импровизирано наименуван Делтакрон, е доказан със секвениране на генома от учени от Средиземноморския университет в Марсилия, Франция, и открит в няколко района на Франция, съгласно публикация, оповестена в базата данни medRxiv, предава БГНЕС.

Според интернационалната база данни GISAID случаи на Делтакрон са открити и в Дания и Нидерландия.

Базираната в Калифорния компания за генетични проучвания Helix разпознава два случая на Делтакрон в Съединените щати в настрана изследване, а съгласно „ Гардиън “ към 30 случая са разпознати в Обединеното кралство.

Новият хибриден вид е основан посредством развой, наименуван рекомбинация, което значи, че два разновидността на вируса заразяват еднакъв пациент едновременно, обменяйки генетичен материал за основаване на ново поколение. Учените изясняват, че " ядрото " на Делтакрон се извлича от разновидността на Делта, до момента в който неговият шипов протеин - който разрешава на вируса да навлезе в клетките гостоприемници - се извлича от Омикрон, съгласно документа medRxiv.

„ Открихме, че рекомбинация може да се случи както при хора, по този начин и при животни с голям брой циркулиращи разновидности на SARSCoV-2. Сега би трябвало да изчакаме точните опити, с цел да определим свойствата на този вирус “, написа в пост в обществените мрежи доктор Сумия Сваминатан, основен академик в Световната здравна организация (СЗО) “, сподели той.

Смята се, че новия вид на ковид циркулира по света от януари, съгласно GISAID.

Мария декор Керчхов, механически шеф на СЗО за COVID-19, сподели, че учените не са забелязали никакви промени, когато става въпрос за тежестта на болестта спрямо предходни разновидности на ковид, само че че редица научни проучвания не престават.

„ За страдание чакаме други рекомбинации, тъй като вирусите се държат по този метод. Те се трансформират с времето. Забелязахме доста интензивно циркулиращо равнище на SARS-Cov-2. Също по този начин забелязахме, че този вирус може да болести животни и по-късно животните връщат вируса на хората “, сподели Керхов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР