Учени откриха нова структура на ДНК, която асимилира гени от

...
Учени откриха нова структура на ДНК, която асимилира гени от
Коментари Харесай

Откриха генетична структура, която асимилира чужда ДНК

Учени откриха нова конструкция на ДНК, която асимилира гени от други микроорганизми в покрайнината. Тя е видяна в проби от кални места в западните елементи на Съединени американски щати, излиза наяве от публикация в сп. Nature.

Изследователите са открили, че в този случай нишките са по-дълги от множеството други генетични молекули. Те принадлежат към група генетични структури, известни като екстрахромозомни детайли.

Поради способността си да асимилира гени от разнообразни източници, експертите са нарекли структурата на ДНК с наименованието Borg. Това е и името на измислената хищническа раса в сериала " Стар трек ", известна с асимилирането на нови технологии и информация от други типове.

За разлика от научно-фантастичния си сътрудник обаче, в действителния живот Borg може да помогне на Земята. Според учените, откритието да вземем за пример може да бъде употребявано от микроорганизъм, наименуван Methanoperedens, за който е известно, че яде и унищожава метан във въздуха. Изследователите показват, че тази нова генетична конструкция е значимо изобретение, което може да има огромни преимущества в битката против изменението на климата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР