Учени откриха, че консумацията на броколи подобрява чревното здраве на

...
Учени откриха, че консумацията на броколи подобрява чревното здраве на
Коментари Харесай

Откриха още една здравословна полза от броколите

Учени откриха, че потреблението на броколи усъвършенства чревното здраве на мишките, съобщи „ Юрикалърт “.

Факт е, че броколите са потребни за човешкото здраве. Изследванията демонстрират, че потреблението на кръстоцветни зеленчуци понижава риска от рак и диабет вид 2.

„ Всички знаем, че броколите са потребни за нас, само че за какво? Какво се случва с тялото ни, когато ядем броколи? “ сподели Гари Пърдю от Колежа по селскостопански науки в Университета на Пенсилвания. „ Нашето проучване способства за разкриването на методите, по които броколите, както и други храни, оказват помощ за здравето на мишките и евентуално и на хората. “

В новото проучване учените от Университета на Пенсилвания откриха, че броколите съдържат молекули, които взаимодействат с рецептор у мишките и по този начин пазят лигавицата на тънкото черво – по този метод те попречват развиването на заболявания. Констатациите поддържат схващането, че броколите в действителност са „ суперхрана “.

По думите на Пърдю стените на тънкото черво разрешават потребни хранителни субстанции и вода да отидат в тялото и в същото време отхвърлят храна и бактерии, които биха причинли щета. Някои кафези, които образуват лигавицата на червото, способстват за модулацията на тази активност и за поддържането на здравословния баланс.

В изследването, оповестено в сп. „ Лаборатори инвестигейшън “, Пъдрю и сътрудниците му сложиха група мишки на диета с 15% наличие на броколи. Друга група мишки е сложена на типична лабораторна диета без броколи.

„ Чревното здраве на мишките, които не бяха хранени с броколи, беше компрометирано по разнообразни способи, които свързваме с заболявания “, изясни Пърдю

Източник: Ада Ефтимова/БТА
Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР