Учени от университета в Хонконг доказаха ефикасността на предпазните маски

...
Учени от университета в Хонконг доказаха ефикасността на предпазните маски
Коментари Харесай

Опити с хамстери доказаха ефикасността на предпазните маски

Учени от университета в Хонконг потвърдиха ефикасността на защитните маски против заразяване от новия ковид ,след като организираха опити с хамстери, предава ТАСС.

Група микробиолози под управлението на проф. Юен Квок-юна създали специфична структура от няколко кафези, в която се помещавала група от упоменатите гризач и. С помощта на вентилатори експертите моделирали обстановка, като при разпространяване на вируса от заболели към здрави хамстери, употребявайки загради от елементарни хирургически маски.

В първия опит, минал без потреблението на преград и, за една седмица се заразили осем от 12-те здрави хамстера. В този случай безконтактно предаване на болестта е било 67 %.

При слагането на загради с маски в клетката на хамстерите, носители на вируса, болестта се предала единствено на две от дванайсетте здрави опитни животни , което съставлява 17 % от безконтактното предаване на болестта.

Медиците също по този начин открили, че вирусното натоварване в организма на инфектираните животни, в чиито кафези били инсталирани маски, е било 10 пъти по-малко , спрямо това на непосредствено инфектираните гризачи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР