Учени от университета Surrey казват, че до забравена информация бързо

...
Учени от университета Surrey казват, че до забравена информация бързо
Коментари Харесай

Забравихте ПИН кода си? Ето как най-бързо да си го спомните

Учени от университета Surrey споделят, че до забравена информация бързо може да стигнете посредством затваряне на очите. Това усъвършенства концентрацията и работата на мозъка.

Колкото и да се стараете към този момент половин час се разхождате към дневната и се пробвате да си спомните къде последно оставихте ключовете от колата, обаче не успяхте? Достигане до най-близкият банкомат и по никакъв начин не ви идва на разум, който ви е ПИН кода на картата? 

Ако по никакъв начин не можете да си спомните тази информация най-хубавото решение за вас е да пандизите очи, надълбоко да дишате и да се опитате да възстановите забравени информация назад.

Изследователи от университета Surrey тествали способността за спомняне на 200 души по този метод в две серии им пускали един филм без звуци, а различен филм със звуци. Респондентите разделили на две елементи: едната група трябвало с отворени очи да разясняват, а други със затворени очи. Задачата в първия случай е била да кажат какво са видели, а през втората какво тъкмо чули. Тези, които затворили очите в 71% от случаите отговаряли правилно, а тези, които са с отворени очи тъкмо в 48% от случаите.

Същността е в това, че със самото затваряне на очите се разцепваме от външния свят и изцяло се потапяме в света на нашите мемоари. Така мозъкът доста по-лесно и по-бързо работи, като образувате добра психическа картина. Това от дълго време се употребява при изследването на незаконни случаи в полицията, а може и на вас да ви помогне при намирането на изгубени предмети и забравени ПИН кодове, ключова дума или предмети като ключове и листенца, на които сте записали значима информация, написа actualno.com.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР