Учени от Техническия университет във Фрейбург са разработили бензин, който

...
Учени от Техническия университет във Фрейбург са разработили бензин, който
Коментари Харесай

Измислиха безвреден бензин

Учени от Техническия университет във Фрейбург са създали бензин, който не е нездравословен за климата. Вече са създадени 16 000 литра от синтетичната примес посредством химични реакции на вода и въглероден диоксид. Понастоящем нововъведението се тества от огромните автоконцерни.

" В момента сме единствените създали тази специфична технология за синтетично произвеждане на бензин. Особено неповторимо в нашия способ е приложението на био-метанол ", изясни Петър Зайферт - професор по енергийни процеси в TU Bergakademie Freiberg.

Олаф Шулце, различен представител на образователното заведение, добавя, че съставките за " зеления " бензин се прибавят стабилно. Например, въглеродният двуокис се получава от промишлените отработени газове на предприятията. Освен това бензинът може да се създава от боклуци. " В този случай боклукът не се изгаря, а вместо това се трансформира назад в химически артикули. С други думи, въглеродът и водородът, намиращ се в отпадъците, се употребяват още веднъж ", обясни Шулце.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР