Учени от Обединеното кралство предупреждават за появата в Ботсвана на

...
Учени от Обединеното кралство предупреждават за появата в Ботсвана на
Коментари Харесай

Британски учени откриха най-опасния вариант на COVID-19

Учени от Обединеното кралство предизвестяват за появяването в Ботсвана на вид на ковид, който евентуално може да бъде по-опасен от всички други, в това число " Делта ". Според тях това се дължи на доста огромен брой, предава БГНЕС.

По информация на Daily MailСпоред разновидността носи научното название B.1.1.529 и съдържа 32 разновидности, доста от които демонстрират неговата висока инфекциозност, устойчивост към ваксини, и повече промени в шиповия протеин от всички други разновидности на COVID-19. Според вирусолога Том Пийкок от Imperial College London, комбинацията от разновидности вид е " ужасяваща ". Ученият предизвести, че той може да бъде " по-лош от съвсем всички останали ", в това число преобладаващия в света " Делта ".
COVID-19 е 50 пъти по-смъртоносен от свинския грип
Смъртността от коронавирусна зараза е 50 пъти по-висока от тази при свинския грип. Това сподели Денис Логунов, заместник-директор на Нац...

Daily Mail написа, че досега има 10 случая на този вид в три страни - Ботсвана, Южна Африка и Хонконг. Генетикът Франсоа Балу от University College London сподели пред изданието, че най-вероятно имунизациите няма да са ефикасни против новия вид. Скокът на разновидностите допуска, че това може да се случи при човек с отслабена имунна система, да вземем за пример пациент с ХИВ.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР