Учени от Ню Мексико, САЩ, дават нов живот на мъртви

...
Учени от Ню Мексико, САЩ, дават нов живот на мъртви
Коментари Харесай

Учени в САЩ превръщат препарирани птици в дронове

Учени от Ню Мексико, Съединени американски щати, дават нов живот на мъртви птици с нетрадиционен метод към проучването на дивата природа, заяви АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Екип от Института по минно дело и технологии в Ню Мексико  трансформира препарирани птици в дронове за проучване на полета.

Д-р Мостафа Хасаналян, професор по машинно инженерство, който управлява плана, откри, че изкуствените, механични птици не дават резултатите, към които се стреми в разработките си.

" Достигнахме до концепцията, че можем да използваме мъртва птица и да я превърнем в дрон ", сподели той.

" Препарираните птичи дронове сега, които се подлагат на тествания в особено издигната клетка в университета, могат да се употребяват за по-добро конструиране и модели на хвърчене на ята. Това от своя страна може да се приложи в авиационната промишленост ", сподели Хасаналян.

" Ако научим по какъв начин тези птици ръководят силата си, можем да го използван в бъдеще в авиационната промишленост за икономисване на сила и гориво ", сподели той.

Докторантът от университета Брендън Херкенхоф концентрира проучванията си върху оцветяването и успеваемостта на полета. " Направихме опити и установихме, че са нашите самолети с закрепени крила използването на избран цвят може да повлияе на успеваемостта. Убедени сме, че същото е годно и при птиците ", сподели той.

" Прототипът на птица-дрон лети най-много за двадесет минути, тъй че идващият стадий от проучването на експертите е по какъв начин да удължат полета и да създадат проби в природата, измежду живи птици ", сподели Хасаналян.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР