Учени от Националния технологичен университет Нанянг в Сингапур са измислили

...
Учени от Националния технологичен университет Нанянг в Сингапур са измислили
Коментари Харесай

Има универсално спасение от топлина и студ в домовете - учени от Сингапур го откриха

Учени от Националния софтуерен университет Нанянг в Сингапур са измислили универсално средство за избавление от жегата и студа в домовете. Експертите са създали стъклено покритие, което може да контролира стайната температура. Текстът на проучването е оповестен в списание Science, предава БГНЕС.

Учените покриха елементарния плексиглас с няколко пласта наночастици от ванадиев диоксид и материал с ниска излъчваща дарба. Традиционните тониращи филми могат да охладят стаята, като потискат слънчевата светлина.
Не съществува разбиране " зиморничав ". Медицинските аргументи за какво ви е постоянно студено
Нормално е да се чувствате неловко студено в офиса си, когато климатикът работи. Въпреки това, в случай че констатирате, че постоянно треперите и...
Прочети повече
Разработката освен защищава от радиация, само че е и в положение да реагира на температурни промени, да акумулира топлота и да поддържа микроклимата в помещението. Технологията работи без спомагателни електрически устройства - стъклото възприема електромагнитните талази по разнообразни способи, според от тяхната дължина.

Авторите на проучването считат, че новият материал в бъдеще може да се употребява освен за тониране на прозорци.

Растенията на покривите също могат да оказват помощ за контролиране на температурата в помещение без отоплителни уреди или климатици. Този метод за икономисване на сметките за електрическа енергия беше препоръчан на жителите на Обединеното кралство. Според специалисти пълен пласт почва върху плоски покриви може да понижи температурата в постройката с 12 градуса през лятото, а през зимата и отвън този сезон може да защищити от наводнения заради пречистване на въздуха и висока абсорбираща дарба.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР