Учени от Чикагския университет са идентифицирали потенциална уязвимост в системите

...
Учени от Чикагския университет са идентифицирали потенциална уязвимост в системите
Коментари Харесай

Учени откриха уязвимост в системите за виртуална реалност

Учени от Чикагския университет са разпознали евентуална накърнимост в системите за, която може да разреши на хакерите да внедрят по този начин наречения " начален пласт " сред домашния екран на потребителя и сървъра за виртуална действителност. Те описаха своята работа и резултатите от изследването си в публикация, оповестена на сървъра за предварителни изявления arXiv.

Системите за виртуална действителност разрешават на потребителите да взаимодействат във виртуален свят, където на практика всичко е допустимо. В хода на проучването екипът от учени показа сюжет, при който хакерите могат да прибавят приложение към виртуалното устройство на потребителя, което подвежда потребителите, принуждавайки ги да работят по способи, които могат да разкрият и дават на хакерите сензитивна информация.

Идеята на приложението есе състои в това, че то може да добави пласт сред потребителя и виртуалния свят, който потребителят нормално вижда, когато употребява устройството си за виртуална действителност. Такъв пласт, съгласно откривателите, може да разреши на хакерите да записват информация, като да вземем за пример...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР