Местната власт в Бургас и AIBEST обсъдиха възможностите за привличане

...
Местната власт в Бургас и AIBEST обсъдиха възможностите за привличане
Коментари Харесай

Бургас се стреми да привлече иновативни компании


Местната власт в Бургас и AIBEST разискаха опциите за привличане на повече компании от новаторската промишленост в града (снимка: AIBEST)

Р аботата от всяка точка на света от дълго време е алтернатива в аутсорсинга на бизнес процеси (BPO) и ИТ промишлеността и местоположението не дефинира триумфа, обявиха представители на асоциацията AIBEST на среща със студенти и възпитаници, просветителни институции и общинските управляващи в Бургас.

Дискусията се концентрира към опциите за привличане на повече компании от новаторската промишленост в града. Идеята е да се поддържа развиването на устойчива стопанска система в района, която да обезпечава добра реализация в компании на интернационално равнище, без да е належащо чиновниците да сменят местоположението си.

„ Община Бургас поставя доста старания по основаване на добра материална база, условия и конкурентност сред младежите, с цел да могат да се развиват. Преди тази среща определяхме периодите по създаване на нов образователен корпус към нашата цифрова гимназия. Той ще е хибриден с места за настаняване, тъй като има доста възпитаници от други места в страната, които учат при нас. Ще има и нови лаборатории, които ще спомагат за по-доброто им образование ”, съобщи кметът Димитър Николов.
още по темата
Той акцентира, че разчита на поддръжката на AIBEST – Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии, тъй като това е в интерес на младежите.

„ Обединяваме едни от най-големите работодатели в областта на българския пазар. Целта е да срещнем бизнеса с локалната администрация, просветителни структури, надлежно студенти и възпитаници, и да им разкажем за опциите за професионална реализация, които промишлеността предлага ”, сподели от своя страна изпълнителният шеф на AIBEST Наталия Шишкова – Георгиева.

По нейните думи, срещите с младите гении имат двустранна полза. „ Ние имаме какво да разкажем за бизнеса от вътрешната страна и в това време откриваме стимулирани младежи, които един ден могат да бъдат част от нашите екипи. Най-голям плюс е, че те стартират работа в компании, които имат офис в Бургас или им оферират отдалечена работа, надлежно тези деца остават тук ”, добави тя.

Националното роудшоу на AIBEST започва предходната седмица със среща в Община Велико Търново и  Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий ”. Досега домакини на взаимните конгреси за обучение и бизнес, подкрепени от локална власт, бяха още Тракийският университет в Стара Загора и Американският университет в Благоевград.

Поради огромния интерес към самодейността, резултат от тристранно партньорство сред бизнеса, образованието и локалната власт, уредниците възнамеряват да включат в роудшоуто си и нови градове, с изключение на обичайните дестинации, прецизираха от AIBEST.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР