Нюйоркската полиция влезе в Колумбийския университет, където се бяха барикадирали

...
Нюйоркската полиция влезе в Колумбийския университет, където се бяха барикадирали
Коментари Харесай

Нюйоркската полиция влезе в Колумбийския университет

Нюйоркската полиция влезе в Колумбийския университет, където се бяха барикадирали пропалестински стачкуващи.

Полицаите използваха рампа, с цел да влязат през втория етаж на академичната постройка, съобщи Българска национална телевизия.
До тези дейности се стигна, откакто изтече крайният период, подложен на студентите да се разпилян. Извършени са повече от 100 ареста.

Според студентския вестник на университета младежите са се пробвали да попречат на полицията с жива верига. Колумбийският университет беше първият, откъдето стартира вълната от митинги против войната в Газа.

До момента са задържани над хиляда протестиращи в разнообразни университети в Съединени американски щати. Според кмета на Ню Йорк Ерик Адамс в Колумбийския университет са разпознати професионални пропагандатори и външни хора, които са известни на полицията.

" Тук сме, с цел да ви дадем образци за външни участници, които нямат никаква връзка с Колумбийския университет. Става дума за външни пропагандатори, които имат опит за ескалиране на обстановки и основаване на безпорядък ", съобщи Ерик Адамс, кмет на Ню Йорк.

" Някои от тях са известни от години на полицията в Ню Йорк с рисковата си, разрушителна и от време на време незаконна активност, обвързвана с митинги. Така че не става дума за протичащото се през последните седем месеца ", добави Ребека Уейнър, полицейски комисар.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР