Учени от Белгия и Нидерландия направиха проучване на процеса на

...
Учени от Белгия и Нидерландия направиха проучване на процеса на
Коментари Харесай

Учени: COVID-19 дава признаци на хронично заболяване

Учени от Белгия и Нидерландия направиха изследване на процеса на възобновяване на пациенти след COVID-19 и откриха признаци на хронифициране на ковид. Резултатите са оповестени в Journal of Clinical Medicine.
Авторите на проучването са изследвали най-вече пациенти с лека форма на COVID-19, които съставляват по-голямата част от всички пациенти. Те са следили положението на 1837 относително млади пациенти (средна възраст 45 години), които след амбулаторно лекуване за повече от три месеца. Оказа се, че съвсем половината от тях имат нараснала потребност от грижи и всеки трети от тях стартира да се нуждае от регулярна здравна помощ.
 Париж: Най-лошото за френската стопанска система занапред следва Париж: Най-лошото за френската стопанска система занапред следва
Кризата с ковид евентуално ще има още по-големи последствия за френската стопанска система тази година, в сравнение с през 2020 година, предизвести ф...
От общата извадка 98% от пациентите не престават да са изтощени, 90% имат мускулна уязвимост, 88% имат проблеми със съня и 87% изпитват разнообразни болки. Мнозина се оплакали от спада в продуктивността на труда и потребността от здравна помощ. В същото време 86% от пациентите преди този момент не са имали здравословни проблеми, а в този момент единствено шест % от общия брой на участниците в проучването се считат за изцяло възобновени, 64% правят оценка положението си като " умерено ", а 30% го назовават неприятно.
По време на към половината от участниците са траяли да се нуждаят от грижи и 31% останаха подвластни от лекарите три месеца след инфекцията. Отбелязва се, че това е почти същата съразмерност, както при пациенти с хронична бъбречна непълнота, сърдечна непълнота или хронична обструктивна белодробна болест.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР