Учени футуристи от няколко големи международни университета определиха заболяванията, с

...
Учени футуристи от няколко големи международни университета определиха заболяванията, с
Коментари Харесай

Болестите, с които ще се сблъска човечеството в близко бъдеще

Учени футуристи от няколко огромни интернационалните университета дефинираха болесттите, с които  човечеството ще се сблъска в близко бъдеще, оповестява сп. Science, като се базира на научна публикация с прогнозата им. Основавайки се на обществените и софтуерните трендове, учените вършат догатки за характера на следните няколко бъдещи болести и разстройства:

1. Виртуална взаимозависимост  - взаимозависимост от всевъзможните обществени мрежи като Facebook, Туитър, Инстаграм и така нататък

2. Дисоциативно разстройство на личността  – неспособност да се дефинира границата и разликата сред действителен и виртуален живот

3. Загуба на еднаквост

Колкото и необичайно да звучи, с времето, хората, страдащи от загуба на еднаквост все по-трудно ще осъзнават кои са те и за какво са на този свят. Съвременният човек все по-често трансферира работата, която би трябвало да свърши неговия мозък, на „ плещите ” на интернет. С други думи, компютърът все по-често мисли вместо нас. Съвсем скоро изкуствен интелект ще работи от наше име и вследствие на това човешката еднаквост ще се размие изцяло.

4. Усещане за роботизация

Всяко пробуждане ще поражда чувството, че човек е спал 100 или хиляда години. Всичко ще му се коства ново и необичайно, а самият той ще се усеща като киборг или машина. И ще придобива възприятието, че няма другари или родственици.

5. Кибернетичен сепсис

Вероятно в бъдещето все по-често ще се прибягва до присаждане на електронни импланти като решение на разнообразни здравословни проблеми. Но никой не се наема да предсказва по какъв начин човешкото тяло ще реагира на тази инвазия – дали имплантите ще управляват, усъвършенстват или пък унищожават човешкия организъм?

6. Нанотехнологичен потрес

Нанотехнологиите имат голям капацитет: те могат да трансформират всеки аспект на човешкия живот – както към положително, по този начин и към неприятно.
Редица учени към този момент изследват възможните отрицателни въздействия на нанотехнологиите върху човешкия организъм. Резултатите все още напълно не са успокояващи. Установено е, че има случаи, в при които вследствие на въздействието с нанотехнологии човешкият организъм основава на молекулярно равнище нов материал, който унищожава ДНК-то и поврежда клетките.

7. Криза на суперинтелекта

Интелектът се трансформира в самобитен култ за актуалното общество. Хората желаят да знаят всичко за всеки и всичко, когато и да е. Прогресът в софтуерната, екологичната и обществената сфера се движи  с все по-ускорени темпове. Повечето хора на пенсионна възраст губят способността си да бъдат в крайник с времето, хората на междинна възраст се стремят да не изоставят от младежта, а младите и подрастващите безусловно попиват всяка оригиналност. В резултат на всичко това, когато всяко ново потомство порасне, то ще се сблъсква с още по-стремителни темпове на развиване, които няма да съумява да догони. Новите технологии се развиват с гневна скорост, и с времето, тя непрестанно ще се усилва, което може да докара до рецесия на суперинтелекта.

8. Робофобия

Някои хора изпитват несъизмерим и напълно голословен боязън от паяци. Според експертите по логика на психиката, това разстройство е на границата сред действителна уплаха и предразсъдъците. Учените считат, че напълно скоро същото ще се случи и във връзка с роботите.

9. Зависимост от самоудовлетворение

Към това разбиране спадат най-различни феномени и дейности като да вземем за пример покупката на нова дреха или мечтаните обувки, използването на нездравословна, само че вкусна храна и така нататък Съвременното общество страда от тежко консуматорство и в случай че хората не се научат да управляват желанията и пристрастията, те ще се усилват от ден на ден с годините.

10. Умора от живота

Уморени от ежедневните грижи и гневния темп на живот, хората все по-често ще бъдат склонни да протягат ръка на живота си.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР