Учени доказаха, че голяма част от характера и предразположеността към

...
Учени доказаха, че голяма част от характера и предразположеността към
Коментари Харесай

Сезонът, в които сме родени определя физическото и психическото ни ЗДРАВЕ

Учени потвърдиха, че огромна част от характера и предразположеността към заболявания зависи от това, през кой сезон от годината сме родени, защото всичко е обвързвано с хормоните, които създава нашето тяло.

Така да вземем за пример, в случай че сте родени през зимата, ранната пролет или есента, сте предразположени към меланхолия поради неналичието на нужното количество серотонин в организма. Поне от биохимична позиция. Родените през есента живеят най-дълго, а тези напролет са измежду най-високите хора. Това и други сходни повтарящи се всеобщо в хората, родени в един и същи сезон, специфики засягат живота и здравето ни доста повече, в сравнение с си мислим.

Е, подготвени ли сте да разберете малко повече за себе си?

Родени през зимата (22 декември - 20 март)



Родените през студените месеци са по-склонни да развиват сезонно афективно разстройство поради ниските равнища на серотонин и допамин. Психолозите споделят, че наклонността към сходен тип депресии се наследява - в случай че майката е имала признаци на сезонно разстройство по време на бременността (сънливост, меланхолия, понижен мускулен тонус), то детето може да ги наследи.

Освен това, мъжете, родените през зимата, са предразположени към наднормено тегло. Според проучването въздействието на ниските температури в самото начало на живота кара тялото да натрупва елементарно мастна тъкан.

Но пък зимните деца са с доста по-самостоятелен метод на мислене и не се въздействат от другите. Те нормално са спокойни, задълбочени и нямат навика внезапно да променят настроението си.

Родени напролет (21 март - 21 юни)



Хората, родени напролет, имат 11% по-висок риск да развият шизофрения. Учените считат, че вирусите са отговорни за всичко: през зимата и пролетта, боледуването е по-лесно от всеки път. Настинката на бременна жена може да повлияе отрицателно на плода и да аргументи податливост към психологични болести. 

Освен това, най-високите хора се раждат през април, а най-ниските - през октомври. И още веднъж, отговорни са хормоните: мелатонинът, който се създава под въздействието на слънчева светлина, визира хормоните на растежа.

Децата, родени напролет и началото на лятото, се учат да четат и да броят по-бързо. Рискът от множествена склероза е по-висок. Разбира се, това заболяване не е предизвикано, защото сте родени напролет. Въпреки това, най-голям % от пациентите, страдащи от него, са родени напролет.

Мъжете, родени напролет, са по-спокойни и уравновесени.

Родени през лятото (22 юни - 22 септември)



Хората, родени през лятото, си лягат по-късно и спят по-малко. Нашите вътрешни часовници се контролират от най-ранна възраст, а през лятото слънцето грее по-дълго и навикът да не спим остава за цялостен живот.

Летните деца са щастливи и уверени. Според изследване, хората, които са родени през лятото, са по-оптимистични и считат, че са щастливи. 40% от всички левичари се раждат сред март и юли и учените към момента не знаят за какво това се случва.

Освен това, родените през лятото са предразположени към диабет вид 1. 

Родени през есента (23 септември - 21 декември)



Родените през есента са измежду хората, които живеят най-дълго, само че вероятността от поява на алергии също е по-висока. Може би това се дължи на недостиг на витамин D в ранна детска възраст.

Те също по този начин регистрират и най-ниско равнище на меланхолия. Може би повода е, че в късните стадии на бременността майките ядат доста плодове и зеленчуци, което значи, че са получили нужните витамини.

В допълнение, няма съществуване на вируси и негативното влияние върху плода е по-ниско.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР