Учебните роботи, които закупихме за бургаските училища вече са тук

...
Учебните роботи, които закупихме за бургаските училища вече са тук
Коментари Харесай

Димитър Николов: Учебните роботи за бургаските училища вече са тук, разпределяме ги

Учебните роботи, които закупихме за бургаските учебни заведения към този момент са тук и от през днешния ден стартира разпределението им по класните стаи! Приехме ги от проф. Румяна Папанчева и нейния екип от университет “Проф. доктор Асен Златаров ”, които създадоха програмата за образование с тях. Всеки комплект е с 12 образователни робота и е предопределен за всички бургаски възпитаници от 3 и 4 клас.

Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов във Facebook.

Ето какво написа още градоначалникът:

Това е новият ни учебен проект- “Първокласно начало ++ ”, който започва от тази образователна година. Той е ориентиран в посока развиването на умения в учениците в региона на по-високата цифрова подготвеност и по-добрата екипна работа.

 

Учебните роботи са два вида - Ozobot Bit+ и RVR Robot.

Ozobot Bit+ е един от най-малките роботи в света с диаметър от 2,54 см. Той намира приложение във всички равнища на просветителната система за образуване на умения при учениците за шифроване и насърчаване на креативно и логическо мислене.

Този робот дава опция за програмиране без компютър, посредством начертаване на цветни кодове върху хартия и опция за ръководство посредством блоково програмиране.

RVR Robot е дооборудван с спомагателен комплект от платка Micro:bit и електронни съставни елементи, тъй че с него учениците да могат да основават инженерни планове като системи за проучване на мокрота на почвата, температура и други

RVR Robot е многофункционален, с редица преимущества, като свързване с телефон, таблет или компютър към програмируема среда, опция за програмиране в разнообразни програмни среди и на разнообразни образователни равнища.

За да се употребява оптималния потенциал на двата вида образователни роботи към този момент е създадено профилирано просветително наличие за консолидираното им в образователния развой /редовни часове и занимания по интереси/, а за учителите е проведено образование за работа с тях.

Въвеждането на образователните роботи в образованието на учениците от 3 и 4 клас ще докара до образуване на цифрови компетентности, на математически и езикови компетентности, осъществяване на междупредметни връзки и насърчаване на екипни умения.

Успех на “Първокласно начало ++ ”, на бургаските учители и възпитаници!

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР