Учебната година започна днес и в столичното 25-о основно училище

...
Учебната година започна днес и в столичното 25-о основно училище
Коментари Харесай

Откриха учебната година в столичното основно училище „Д-р Петър Берон“

Учебната година стартира през днешния ден и в столичното 25-о главно учебно заведение „ Д-р Петър Берон “.

„ Годината към този момент ще е присъствена, само че обстановката ще се следи непрекъснато, с цел да се избегнат рисковете за учениците “, съобщи заместник-образователния министър Мария Гайдарова, която приветства учениците и родителите.

„ Наблюдаваме обстановката, учителите, шефовете на локално равнище РЗИ-тата, ние в министерството на образованието и науката. Контролно ще взимаме решения с оглед оптимално наличие на учениците при най-малък риск “.

Четири паралелки ще бъдат в първи клас. Общо в учебното заведение се образоват 700 възпитаници. Вълнението за родителите на най-малките е огромно.

„ Буквите знам, цифрите знам, писмеността знам “.

„ Много се вълнува, да е присъствена най към този момент и да бъдат здрави децата и всичко да бъде наред. Той знае, че би трябвало да поставя маска, когато е належащо, би трябвало да си мие ръцете добре и се надявам да е задоволително в действителност. “

„ Надяваме се първо да са здрави децата, да е пълноценна и да е присъствена, това е най значимото децата да се учат “.

Почти половината от учителския състав са имунизирани или преболедували. Взети са всички ограничения, с цел да се обезпечи и сигурността на учениците, само че в случай че се наложи, има подготвеност за прекосяване онлайн.

Осигурени са преносими компютри и за учениците, които нямат лични устройства, съобщи директорката Надка Доковска.

„ С родителите мисля, че няма да имаме проблем, тъй като всеки схваща, че здравето на всички ни е значимо и от тук насетне мисля, че няма защо да се тормозим нито ние, нито възпитаници, както сътрудници и родители “.

На откриването участваха учениците от подготвителна група, първи и пети клас. Родителите бяха отделени с ленти в обособен бранш.

Останалите възпитаници ще идват по график през днешния ден, като това ще стане до 14:00 часа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР