Учебната година ще приключи присъствено за всички ученици след завършването

...
Учебната година ще приключи присъствено за всички ученици след завършването
Коментари Харесай

Матурите ще се проведат присъствено, няма да отпада учебен материал

Учебната година ще завърши присъствено за всички възпитаници след завършването на зрелостниците, външното оценяване и ще се проведат в учебните заведения и няма да отпада образователен материал. Това съобщи във Велико Търново министърът на образованието в оставка, представен от БНР.
Учебната година се удължава за децата от първи до шести клас, уточни просветителният министър в оставка Красимир Вълчев:
„ Тези 303 учебни заведения, които избраха през декември месец да не учат, да организират планови действия, в този момент ще учат през юни месец, а останалите ще предложат занимания по ползи. Вероятно повече възпитаници ще бъдат на по този начин нареченото обезщетително образование - това е спомагателното образование за превъзмогване на просветителни компликации “.
 Вълчев е безапелационен, че няма да се анулират матурите и външното оценяване Вълчев е безапелационен, че няма да се анулират матурите и външното оценяване
Няма да се анулират матурите и външното оценяване, нито ще бъде понижен броят на тематиките, няма да се афишира и нулева образователна година. Това...
Присъствено ще се организира външното оценяване и матурите за учениците от четвърти, седми, десети и дванадесети клас. Няма тематично закъснение от предишни години, съобщи просветният министър:
„ Има предпоставки да бъде извършено при спазването на всички епидемиологични условия. Учениците ще бъдат сред 8 и 13 в зала според от размера на класните стаи, тъй че да има разстояние сред тях на метър и половина, ще влизат от колкото се може повече входове “.
В ПМГ „ Васил Друмев “ във Велико Търново министър Красимир Вълчев откри проучвателен комплекс по математика и естествени науки. В проекта за възобновяване и резистентност са заложени средства за създаване на STEM центрове в 2000 учебни заведения.
В изследователския център е основана и нова лаборатория по роботика, а новаторската задача, предоставена от просветителния министър на ПМГ и Техническия университет в София, е да се разработят нови просветителни и тематични посоки над наложителните дисциплини и Природо-математическата гимназия във Велико Търново да стане център за цифрови нововъведения и реализация на младежите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР